Header afbeelding

Huwelijkskalender

Voor veel mensen is hun trouwdag één van de mooiste momenten van hun leven. Het beloven van trouw aan elkaar, op het gemeentehuis en voor sommigen in de kerk, zijn vanuit een wettelijk perspectief en vaak ook geloofsovertuiging onmisbaar. Om het vastleggen van een huwelijk te vereenvoudigen heeft Lamson Huwelijkskalender ontwikkeld.


Voornemen om te trouwen

Samengevat is ‘de stap’ groot. Op het moment dat het aanzoek wordt gedaan stijgt de spanning en na het verlossende woord, zijn veel mensen al met hun hoofd de volgende stap, zoals: datum, locatie en eventueel een bijzondere ambtenaar. Met Lamson Huwelijkskalender kunnen burgers via de website van een gemeente zoeken op beschikbaarheid en niet alleen tijdens openingstijden, maar ook daarbuiten.

Gemeentehuis

Want het regelen van een huwelijk is een flinke onderneming. Niet alleen onderwerpen zoals een feest en een fotograaf vragen om veel aandacht, de stappen die wettelijk moeten worden genomen zijn minstens zo belangrijk. Bij het zoeken naar een geschikte datum hebben mensen ook vaak een voorkeur. Nu biedt Lamson via Huwelijkskalender aan mensen de mogelijkheid, om ook online de agenda van een gemeente te raadplegen.

Gegevens trouwdag

Voor de gemeente is het prettig als de personen, die het voornemen hebben om te trouwen, hun gegevens digitaal doorgeven. Zo worden namelijk fouten voorkomen en kan eenvoudig een dossier worden aangelegd. Huwelijkskalender biedt daartoe een stappenplan om bepaalde gegevens te registreren. Omdat de uitgangspunten kunnen verschillen, wordt in overleg met de gemeente gekeken om welke gegevens het gaat.

Andere trouwlocatie

We stellen ook steeds hogere eisen aan de omgeving en er kan steeds vaker gekozen worden voor een trouwlocatie buiten het gemeentehuis. Bijkomende zaken zoals beschikbaarheid van de locatie, trouwambtenaar en bode moeten dan ook gecontroleerd worden. Lamson Huwelijkskalender legt alle agenda’s over elkaar heen en controleert vervolgens welke tijden nog beschikbaar zijn. Daarbij wordt, mits ingesteld, rekening gehouden met de reistijden.

Kosten trouwdag

Niet alleen de uitgangspunten zijn in elke gemeente anders, maar ook de kosten. En die verschillen bestaan ook tussen de verschillende weekdagen, zo is maandag vaak nog gratis en is vrijdag doorgaans een duurdere dag. Omdat het vastleggen van een huwelijk ook verplichtingen heeft, biedt Huwelijkskalender de mogelijkheid om de kosten vooraf via iDeal te betalen. Na betaling ontvangt de aanvrager daarvan vervolgens via e-mail een bevestiging.

Koppelingen

Huwelijkskalender kan door middel van een koppelvlak communiceren met de software van elektronische diensten.

Meer weten over Huwelijkskalender?

Wilt u meer informatie over Huwelijkskalender?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!Cases

Geen cases gevonden

"Lamson People Flow heeft een eigen afdeling die software ontwikkelt. Onze kracht is dat wij naast de standaard producten, ook op korte termijn maatoplossingen kunnen bieden aan onze klanten, waaronder koppelingen met third party software"

  —   Rob van den Berg, Salesmanager @ Lamson Group

Bel +31 (0)30-693 45 80 of laat ons contact opnemen met u.

Bel mij terug

Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.

Mail ons
Copyright (c) 2023 Lamson Group BV
Realisatie: Branding New